Totalul afișărilor de pagină

joi, 31 martie 2011

Dacă ei mă văd aşa, tu cum mă vezi?!




Îmi las toată greutatea pe tine, nu vreau să pleci. Te ţin captiv, te încing ca pe-o curea lată în jurul coapselor mele. Nu-mi ştii toate mişcările încă, nu mi le poţi anticipa, dar de fiecare dată ajung să te seduc (ne seducem) altfel decât se vor ceilalţi seduşi.

Îţi spun că plec, îmi spui că pleci. Ne jucăm cu timpul care aleargă altfel în afara maratonului nopţilor noastre. Ochi sunt mulţi şi mă privesc pătrunzător, sfidător, cu invidie, cu râvnă, cu uimire, cu lăcomie, cu tupeu- acolo, în afara timpului nostru, acolo unde greutatea mea nu mai înseamnă nicio cuşcă pentru nimeni. Ochii ăia, când îi privesc, îmi provoacă silă, dar mă şi caracterizează. E ca şi cum mi-aş admira oglinda masculină. Aşa te privesc şi eu pe tine, de departe sau de foarte aproape, dar parcă niciodată nu las linişte în spate. Din contră, în urma privirilor noastre instersectate, izbucneşte toată mulţimea ideilor adunate într-o clipă, se aud infernal, se revoltă. Asta e diferenţa- în spatele privirilor lor, rămâne tăcere respingătoare şi silă înmuiată vag în stimă de sine.

Cineva îmi spunea de curând că pot să ademenesc pe oricine- femeie sau bărbat. L-am întrebat care e diferenţa dintre a seduce şi a ademeni? A tăcut... şi a rămas cu tăcerea respingătoare. Undeva în spatele privirii mele există bariere. Dacă le vezi, fereşte-te, dacă nu, apropie-te!- asta e diferenţa!

8 comentarii:

  1. Poti sa ademenesti pe oricine - femeie sau barbat?
    Interesanta afirmatie. O crezi adevarata?

    Diferenta dintre a seduce si a ademeni poate fi subtila. Ademenirea implica - intotdeauna - un tric. Seductia - nu neaparat. Cu alte cuvinte, seductia are potentialul de a fi mai sincera - de aceea, eu personal, o prefer.

    Si, nu in ultimul rind, poate ca persoana care a facut afirmatia aceea "a tacut si a ramas cu tacerea respingatoare" tocmai pentru ca ti-a simtit bariera din spatele privirii. Deci se fereste, pentru ca s-a simtit respins/respinsa. Cu siguranta ca, altfel, s-ar fi apropiat.

    Ti-a spus vreodata cineva ca esti magnetica? Voi ghici "nu", si voi spera sa o fac in premiera.
    Esti magnetica! Cel putin pentru cei de la polul opus.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Magenta: Afirmaţia a părut şi pentru mine interesantă, tocmai de aceea am şi continuat dialogul cu persoana respectivă. Însă continuarea nu a mai fost atât de interesantă pe cât speram. În schimb, ce să-ţi spun?!... da, în mare parte este adevărată( atâta vreme cât respect diferenţa dintre seducere şi ademenire).
    Mi s-a spus de curând că am un anumit magnetism, deci nu ai eşti singurul/primul care a simţit asta, dar pot să mint frumos şi să-ţi spun că tu ai spus-o "în premieră".
    Mulţumesc!

    Fii fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Persoana respectiva" pare ca te-a impresionat putin. Daca nu il/o vrei, lasa-l/las-o in pace. Dar daca simti (?) ca se merita, nu il/o lasa sa dispara: in afara de iubitul tau (imi imaginez ca ai unul), citi oameni care sa iti inteleaga adincimile ai intilnit in lumea asta?

    A-propos, iubitul iti citeste postarile? Si daca da, ce crede despre ele? Zimbesc. Pentru ca de fapt intreb ce crede despre tine. Si acum, ma intreb, ce crezi tu despre el.

    Scrierile tale sint fie reprezentarea unei parti din tine care lui (iubitului tau) nu ii va apartine niciodata, fie dovada ca poate inca nu ai gasit ceea ce cauti.

    Desigur, exista si o a treia varianta: aceea ca nu am dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Magenta: Am impresia că pot să te demasc; din varii motive susţin că fac "convesaţie" cu o persoană recent apărută pe blogul meu şi care, pare-se, tocmai pentru că am lăsat-o în pace, a recurs la schimbarea id-ului. Dacă aşa ai impresia că mă poţi ţine în contact, te înşeli.
    Ei bine, ca să nu fiu rea şi să-mi închei brusc răspunsul, îţi spun că eu sunt impresionată foarte greu de către cineva; replicile profunde, fără fundament, mă cam lasă rece. "Oameni care să îţi înţeleagă adâncimile"- cât de familiară mi-e sintagma asta!!!

    Apoi, dacă am sau nu iubit/ prieten/ bărbat/ amant în viaţa mea... unul sau mai mulţi sau niciunul, e fix problema mea- înţelegeai ceva dacă citeai obiectiv postarile mele. Concluzia: nu ai înţeles nimic şi deci, nu ai dreptate!

    În speranţa că data viitoare( dacă va mai exista vreuna), vei face mea culpa pentru încercarea ta de a "mă conversa" sub un alt id, te invit să lecturezi cu obiectivitate textele mele pentru a-ţi da singur nişte răspunsuri, pare-se vitale pentru propria-ţi înţelegere.

    Fii fericit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant. Te rog accepta, daca poti, acest mesaj ca si o mea culpa pentru ca iti scriu sub orice fel de ID. Dar, nu uita, tu faci acelasi lucru. Si oricit de mult as incerca eu, sau persoana care crezi ca sint, sau oricine altcineva, sa intelegem exact situatia ta, realitatea este ca nu o vom putea face cu adevarat decit atunci cind te vei deschide cu adevarat in fata noastra. Pina atunci iarta-ne, sau, iarta-ma - cel putin pe mine - pentru ca am incercat sa inteleg.

    P.S. Eu cred ca replicile fara fundament nu sint profunde. Dar uneori, cautind profundul, ne lasam sa credem - fara a cauta demonstratii imediate - ca fundamentul exista. Imi pare rau ca nu intuiesti (sau poate ignori intentionat?) "fundamentalul" din mesajele mele.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Magenta: Dragule, cu toată simpatia şi cu tot respectul care decid că ţi se cuvin, îţi spun că eu nu scriu aici pentru că nu am bani să-mi plătesc un psiholog şi mă confesez vouă, cititorilor. Nu! Nu vreau să înţeleagă cineva, oricine "situaţia" mea pentru că nu aşa prezint faptele şi întâmplările. Eu îmi doresc, prin acest blog, să incit la lectură, aşa mă manifest eu, prin scris şi singurul meu scop este să deschid apetitul celorlalţi pentru literatură, în condiţiile în care şi ceilalţi pot simţi şi se pot regăsi în simţămintele pe care eu le aştern pe această foaie virtuală.

    Sentimentele mele sunt foarte schimbătoare, dar niciodată false, iar forma pe care ele o iau, voi o citiţi şi o degustaţi sau o închideţi şi nu mai reveniţi. Nu-mi caut "admiratori" şi nici nu încerc să mă devin respingătoare/ antipatică(d.p.d.v. literar, evident), sunt sinceră, şi nu deschisă, scriu cu plăcere şi cu un singur scop( acela pe care tocmai l-am menţionat). Nu am pentru ce să te iert, nu mi-ai greşit cu nimic, doar că interpretările voastre ar trebui să vă aparţină vouă şi atât şi nu să le dezbatem qui pro quo pe acest blog- se numeşte dezvoltare personală, intrinsecă, descoperire, evoluţie. Dacă eu îţi spun ţie toate tainele textelor mele, atunci ce rost ar mai avea să scriu în continuare?

    Sper că suntem în acord cu cele spuse de mine şi, cu dragă inimă, aşa cum spun tuturor, sunt aşa cum mă vei înţelege! (bineînţeles, fără manual de utilizare :)- ne permitem să mai şi gumim, dragă Magenta)

    Fii fericit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Citesc ptr ca ma faci sa visez. Conteaza mai putin cine esti si de ce esti. Si conteaza si mai putin realitatea ta, in contextul in care imi infrumusetezi realitatea mea.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim: Eu iti multumesc pentru cuvintele frumoase!

    Fii fericit!

    RăspundețiȘtergere