Totalul afișărilor de pagină

luni, 12 aprilie 2010

Fiica Muzicianului ( sfarsitul, vezi mai jos)

Radu tace, apoi ii spune: Te iubesc, Alma!. Ea intoarce capul: "Amandoi uitam momentul in care m-ai intalnit. Batea vantul in parul meu, priveam in gol, asta te-a facut sa-mi spui ca nu-ti poti lua gandul de la mine? Ei ce i-ai zis? la fel? aceeasi replica, actorule? acelasi scenariu, pe aceeasi muzica? Nu te mai iubesc, ti-am zis mai devreme ca te iubesc, de cum nu o s-o mai fac. Mi-am dat seama ca nu te mai pot iubi, as iubi alt om."

Radu si Alma raman pe scena vietii, feicare pe o alta. El- actor ranit, trist, ingandurat, ea- fiica a muzicianului rebel, invigorata, cu o credinta si mai puternica in viata, zambitoare si cu un suflet si mai involburat. Merge pe strazi, in cautarea unui Radu matur, deschis, darnic. Intoarce capul, i s-a parut ca aude "Nu-mi pot lua privirea de la tine", atunci vantul sufla si tot parul ei vauri ii acopera fata indurerata. Iata, daca nu e dragoste, atunci e glorie, daca tot nu e dragoste, atunci nu vei gasi niciodata eroi care sa-ti sopteasca pe strada o dragoste mai veche.

5 comentarii:

  1. Ma bucur foarte mult cand intalnesc oameni inteligenti. Si mai tare ma bucur insa cand ii intalnesc pe aceeia care stiu sa se exprime pe sine fara sa ma determine sa ma gandesc la caini cu numele Bobby. (sau Bobita) Bravo.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) gandita comparatie! iti multumesc frumos si te astept in continuare saiei parte la itinerariul meu cultural!

    RăspundețiȘtergere