Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 2 iunie 2010

Am zburat candva

fara fotografie... doar cuvinte imortalizate in anul 2006









Pleca si ultima noapte de dragoste. Se-afunda nestirbita de pasiuni in alt mal, mai "altfel"decat primul. Urmeaza mii... si mii de alte nopti plecate spre a soarelui coroana; dar eu, indreptatita fiind de constiinta zambesc dulceata lor fara sa pot sa rad. Si nici macar n-am vrut sa schimb cerul, pamantul meu, chipul meu de alta data oglindit atat de limpede in al tau; nu am vrut sa-ti inlocuiesc inima cu o alta, mai rebela, mai balaie, nu am vrut sa-ti dau ochii pe altii mai "nu stiu cum". Pur si simplu am plecat, evadata fara sa stiu din lumea mea, spre o alta, cunoscuta, insa vadita de ispite si vaga fara prospetimea ta, dar nebuna.
Si-asa noptile bantuite de mirosuri de castani se schimba dulceag si rapid in nopti umbrite de padur dese, planse de aceleasi ape atat de cunoscute ce cos perle pe prundul lat si gol, imbolovanit de durerile atator ape schimbatoare, mai reci, mai calde. Si te privesc acum pe chipul lui, aceluia ce m-a facut partasa zborului prin mine, aceluia ce fara vina, mi s-a dat atat de "el", intreg, fara de spaima buzelor mele. Stiu ca ti-e dor, cerul vorbeste pentru tine. Si mie... bruta, animal dornic de salbaticie, vibrand prin venele-i nebune- dorul, spumegand libertatea printre plete, printre gene, printre degete... mie? mi-e dor, dar imi e atat de greu s-o spun! Mi-e dor de locul meu de langa tine, aceeasi banca, acelasi suflet gata sa ma incapa, fara sa fie prea stramt sau prea larg.
Si alte nopti de dragoste, cu patul gol... mai salbatice si mai rebele decat ale nostre, alt mal... mai "nu stiu cum". Si au venit si vor pleca... probabil mai curand sau mai tarziu, probabil mai rapid sau poate se vor ingemana cu ale noastre. Amorul artei?! prostii! ... mi-e frica de asa-zisa ingemanare, ar insemna sa te oglindesc in ochii lui, ceea ce m-ar ridiculiza. Nu vreau ca noptile astea de vara, fugitive si prafoase sa mi te-nlocuiasca. Mi-e frica, dar nu pot sa spun "mi-e dor". Imi place- pasare sura, fara de duh, fara de aripi si de gand, plutesc, mai zbor, mai cad, mai mor. Macar am putut si voi putea sa mai spun ca "am zburat candva", era vara, zambeam dulceata altor nopti de dragoste, stiti, vorba-aia- alt mal, "am zburat candva".



7 comentarii:

  1. "Cos de perle pe prundul lat si gol"
    Ghici de ce imi e dor acum :) Dar uite-o c-a venit, vara :D.
    Mi-e dor de vara cu voi :*

    RăspundețiȘtergere
  2. am zburat candva...s poate vei mai zbura

    RăspundețiȘtergere
  3. frumoase ganduri, frumoase treceri prin tine.
    Il contrazic pe Paler - suntem mult mai mult decat inima noastra... suntem crampeie din marele tot.

    Te imbratisez fericito,

    Namaste

    RăspundețiȘtergere
  4. Din suflet ti-ai scos frumosul cu ambele maini pentru ca noi , cei de langa tine, sa-l putem vedea dincolo de mastile zilnice ..pe care fiecare dintre noi le purtam .
    ..Frumos..mai mult ca frumos ..mai mult ca perfectul ..continua , imi place ce vad ..esti un suflet special pe care de azi il rasfoiesc ,cu placere..
    ..Felicitari suflet frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai primit un premiu de la mine. Vezi pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  6. Superb.Scrierile tale,imi transmit atata liniste,pace si frumos in suflet
    Te citesc demult..
    Fii fericita!

    RăspundețiȘtergere